کارآموزی عمران - مدیریت، نظارت و اجرای نقشه های ساختمانی (اسکلت فلزی) 57 ص (گزارش کارآموزی)

سه شنبه 10 بهمن 1396
12:09
جمشید راد
دسته بندیگزارش کارآموزی
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات40
حجم فایل40 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

فهرست مطالب

 

عنوان

 

فصل اول

مقدمه

شرح: مدیریت کارهای ساختمانی

فصل دوم

محل احداث پروژه

انواع نقشه های ساختمانی

روش های اجراء

روش های انبار و نگهداری مصالح ساختمانی

ساختمانهای اسکلت فلزی

اجرا تشکیل دهنده ساختمان های فلزی

ستون

دسته های اتصال

چگونگی اتصال تیر به ستون

نکاتی در مورد ساخت تیرها

وصل تیرهای سراسری

وصل نمودن دو نقطه تیرآهن به همدیگر

تیرچه

پروفیل های اتصال و میل مهار

بادبند

پله

سقف تیرچه بلوک

فصل سوم

مزایای و معایب ساختمان فلزی

مراحل کامل اجرای یک پروژه ساختمانی

نکات اجرایی در اجرای ساختمان

ضمائم

 

 

 

 

 

  


مقدمه:

اجرای ساختمانی اسکلت فلزی به آگاهی از یکسری مسائل فنی که به علم رشته های مختلف ساختمان بستگی دارد، نیازمند است.

بدیهی است عدم توجه به مسائل تئوری معماری، محاسباتی و تأسیساتی در اجرا و ساخت اشکالات را در پی خواهد داشت که به زودی به تعمیر ساختمان منتهی خواهد شد، که باید در اسرع وقت ساختمان را به وسیله تعمیر محافظت کنیم و ضمن اجرای اصولی تعمیر، عمر مفید ساختمان را تداوم بخشیم. چرا که در بعضی مواقع، اشتباه در تعمیر ساختمان خسارت مالی و جانی جبران ناپذیری در بر خواهد داشت.

در این گزارش کارآموزی سعی شده اطلاعاتی در مورد ساختمانهای فلزی و روش اجرای آنها داده شود.

در پایان از زحمات سرپرست محترم خودم جناب آقای مهندس ………… و همچنین از استاد عزیزم جناب آقای مهندس …………. کمال تشکر را دارم.

 

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

کارآموزی صنایع غذایی- كارخانه آرد زاودی بندرتركمن (گزارش کارآموزی)

سه شنبه 10 بهمن 1396
12:09
جمشید راد
دسته بندیگزارش کارآموزی
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات48
حجم فایل195 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

فهرست مطالب

3-1-تاریخچه و معرفی كارخانه ی آرد زاودی.. 1

3-2-غلات: 1

3-2-1-گندم: 1

3-2-2-مشخصات فیزیكی دانه گندم. 2

3-2-3-عوامل موثر در كیفیت گندم. 3

3-2-3-1-عوامل فیزیكی موثر در كیفیت گندم. 3

3-2-3-2-عوامل شیمیایی موثر در كیفیت گندم: 4

3-2-4-تركیبات گندم. 4

3-2-5-نگهداری گندم: 7

3-2-6-كیفیت گندم های ایران: 8

3-3-تكنولوژی آسیاب گندم. 8

3-3-2-فن آوری آسیاب كردن گندم و مراحل تولید آرد: 9

3-3-2-1-تمیز كردن گندم: 9

3-3-2-2-مشروط كردن گندم : 12

3-3-2-2-1-روش های مشروط كردن.. 13

3-3-2-3-مراحل مختل فرآیند آسیاب كردن.. 15

3-3-2-3-1-سیستم آسیاب های غلطكی.. 15

3-3-2-4-نگهداری آرد گندم. 19

3-4-آرد گندم. 20

3-4-1-مواد افزودنی به آرد. 20

3-4-2-استفاده از روشهای فیزیكی برای اصلاح آرد. 22

3-4-3-عوامل موثر در كیفیت آرد. 23

3-5-تاسیسات و تجهیزات كارخانه آرد. 26

3-5-1-طراحی كارخانه آرد. 26

3-5-2-انبار كارخانه: 30

3-5-2-1-تعریف انبار و نقش آن.. 30

3-5-2-2-انواع انبار: 30

3-5-2-3-انبار گندم: 30

3-5-2-4-انبار آرد: 33

3-7-نتیجه گیری.. 39

3-8-جداول: 40

3-9- منابع و ماخذ.. 42

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

کارآموزی صنایع غذایی - كارخانه روغن كشی كشت و صنعت شمال (گزارش کارآموزی)

سه شنبه 10 بهمن 1396
12:08
جمشید راد
دسته بندیگزارش کارآموزی
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات87
حجم فایل2.188 مگا بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

 

پیشگفتار 

واحدهای روغن كشی بر اساس نزدیكی -  ماده اولیه بخصوص تخم پنبه احداث می‌شوند كه این مناطق بیشتر در استانهای مازندران، گیلان و خراسان می‌باشند. یكی از این واحدهای روغن كشی كشور كارخانه روغن كشی كشت و صنعت شمال واقع در استان مازندران، شهرستان ساری (در دوازده كیلومتر شهر ساری) می‌باشد.

این كارخانه در سه شیفت كار می‌كند و دارای سیستم بازیابی فاضلاب و تصفیه آب می‌باشد كه پسابهای بازیابی شده جهت شروب نمودن زمینهای مزروعی كارخانه استفاده می‌شود.

این كارخانه روغن كشی دو واحدی می‌باشد كه واحد شماره 1 آن نیز (كشت و صنعت شمال) تولید روغن و واحد شماره 2 آن (ام. ام) صابون پزی است.

به طوری كه گفته شد محصول اصلی كارخانه كشت و صنعت شمال، روغن نباتی است كه به دو صورت دان و جامد عرضه می‌گردد و در كنار این محصول اصلی، محصول فرعی، خلط صابون تولید شده نیز در واحد 2 به صابون تبدیل می‌شود. واحد تولید گاز اكسیژن و هیدروژن در داخل كارخانه وجود دارد كه گاز هیدروژن تولید شده، جهت پروسس هیدروژناسیون صورت می‌گیرد و اكسیژن تولیدی در مخازن پر شده و جهت استفاده بخشهای خصوصی و دولتی به خارج از كارخانه برده می‌شود.

در ضمن طرح توسعه كارخانه نیز در دست اقدام است كه تا حدودی اجرا گردیده، ولی هنوز مورد بهره برداری قرار نگرفته است. و لازم به تذكر است كه مدیریت كارخانه تحت نظارت بانك صنعت و معدن می‌باشد و محصول تولیدی كارخانه با نام (( روغن غنچه )) به بازار عرضه می‌گردد.

 

 

 

 

مقدمه 

 روغنها و چربیها از زمانهای بسیار دور یكی از اجزا اصلی و مهم تشكیل دهنده غذای انسان بوده است. كه یك گرم آن در حدود 2/9 كیلوكالری انرژی در بدن تولید می‌كند. همچنین غذای طبخ شده در روغن و چربی مزه و طعم مطلوبی را در بر خواهد داشت.

با تغییر ساختار اجتماعی در دورانی كه ما در آن زندگی می‌كنیم، دگرگونی و چگونگی تولید مواد مورد نیاز جامعه به خصوص مواد غذایی امری اجتناب ناپذیر است در حال حاضر با توسعه كشت دانه‌ها و میوه‌های روغنی فقط 15 % از نیاز چربی و روغن مصرفی مردم را می‌توانیم تامین نمائیم. از این جهت باید میزان قابل ملاحظه ای روغن خام از خارج وارد كشور شود، لذا برای افزایش راندمان استخراج روغن از منابع روغن و تصفیه روغن نیاز به تكنولوژی جدید روغن می‌باشد.

در كشورهای صنعتی یك نفر در طول عمر خود در حدود 3 تن روغن و چربی مصرف می‌كند كه بیش از نصف این مقدار به صورت روغن یا چربی غیر قابل رویت موجود در مواد غذایی مانند پنیر، سوسیس، كالباس، گوشت و نظیر اینها می‌باشد.


اهمیت اقتصادی چربیها و روغنها در جهان و ایران

غذا مسئله مهمی است كه نیاز انسانها را برطرف می‌كند. كار اساسی كشاورزان و كارخانه‌های صنایع غذایی این است كه نیاز مواد غذایی انسانها را تامین كنند. با توجه به افزایش رشد جمعیت در جهان نیاز به مواد غذایی نیز افزایش می‌یابد و همزمان باید تقاضای مواد غذایی مورد نیاز مردم با امكانات و شرایط موجود تامین شود.

تاریخچه روغن نباتی در ایران

تا حدود سال 1330 از روغن حیوانی استفاده می‌كردیم و بعد از این تدریجاً با افزایش جمعیت و كمبود تولید روغن حیوانی افزایش قیمت باعث گردید كه از روغن نباتی استفاده نمایند كه از هلند و آمریكا وارد می‌كنند. از سال 1331 تا 1344 با شرایطی كه در ایران انجام شده بود تجار و صنعتگران شروع به آوردن كارخانه‌های روغن نباتی نمودند تا در عرض 12 تا 13 سال كارخانه در ایران شروع به كار نمود و روغن نباتی جامد هم از خارج وارد می‌كردند و همه این كارخانه‌ها از پنه دانه استفاده می‌كردند. در سال 1346 دولت ورود روغن نباتی جامد را غیر مجاز اعلام كرد و رقابتی بین كارخانه‌ها به وجود آمد و سطح تولید بالا رفت و بعضی‌ها شكست خوردند و بعضی‌ها هم در كارشان موفق شدند. مثلاً یكی از كارخانه‌های روغن نباتی، پارس (قو) است كه در سال 1339 تاسیس شد و تولید آن در روز 15 تا 20 تن بود و امروزه بیشتر از 600 تن در روز تولید می‌كند.

در حال حاضر در ایران در حدود 16 كارخانه روغن نباتی داریم بعضی از این كارخانه‌ها در حدود 300 تن تولید دارند.

 

 

مثلاً: 1 – روغن نباتی پارس (قو، اطلس)

       2 – روغن نباتی بهشهر (شاه پسند، بهار، مایع لادن)

       3 – روغن نباتی ورامین

       4 – فاز اصفهان

       5 – شیراز (نرگس)

      6 – روغن نباتی جهان

تا قبل از سال 1345 از پنبه دانه استفاده می‌كردند و بعد از آن از روسیه، بلغارستان، رومانی روغن نیمه تصفیه آفتابگردان وارد می‌نمودند و بعد از آن در نتیجه نیاز، روغن سویا از آمریكا جنوبی و ایالات متحده وارد نمودند به طوریكه الان نزدیك 100 % مواد خام از دانه سویا است و از آرژانتین و برزیل وارد می‌نمایند و بعد از آن شركت سهامی توسعه كشت دانه‌های روغنی آمدند و كشاورزان را در كشت دانه سویا و آفتابگردان تشوق نمودند ولی با وجود اینها كفاف مصرف را نكرد و در این سالهای اخیر در حدود 6 تا 5/6 درصد روغن تولیدی ایران در داخل ایران تولید می‌شود و بقیه از خارج وارد می‌شود.( در سال 1362)

 


فصل 1

1 1 تاریخچه كارخانه كشت و صنعت شمال

در سال 1355 همزمان با اجرای طرح و نصب ماشین آلات، به سبب بازده كم مالی طرح اولیه، موضوع توسعه ظرفیت واحد به منظور بهره گیری بیشتر از هزینه‌های ثابت طرح و افزایش سود آوری آن مورد مطالعه قرار گرفت و سپس برای تهیه طرح تكمیلی جهت افزایش ظرفیت تولید روزانه تا میزان 250 تن روغن نباتی و متعاقب آن سفارش و نصب ماشین آلات مربوطه اقدام گردید. این طرح علاوه بر توسعه واحد تصفیه روغن، توسعه واحد روغن كشی را نیز از طریق احداث خطوط روغن كشی دانه سویا و آفتابگردان (علاوه بر پنبه دانه) در بر می‌گرفت كه به واسطه برخی نارساییها و محدودیتهای ارزی با تدارك تعدادی از ماشین آلات در نیمه راه باقی مانده است. 

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

کارآموزی صنایع شیمیایی - شركت كشت و صنعت گرگان (یك و یك ) سیستم سردخانه و تصفیه‌خانه (جزوه)

سه شنبه 10 بهمن 1396
12:08
جمشید راد
دسته بندیجزوه
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات83
حجم فایل484 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

ترم:   تابستان    سال: تابستان 84

 

مقدمه. 3

تاریخچه: 4

مشخصات كلی شركت كشت و صنعت گرگان: 5

ساختار سازمانی شركت كشت و صنعت گرگان: 5

طرح‌های توسعه‌ای در دست اقدام. 9

آمار كاركنان شركت در سال‌های 77.78 به تفكیك... 11

نمودار تولید سالیانه شركت از سال 1372 لغایت 1378. 12

خط تولید خلال نیمه سرخ و منجمد سیب‌زمینی (فرنج‌فرایز). 12

توضیحی مختصر درمورد سردخانه: 12

سیكل زیر صفر: 12

سیكل تبرید: 12

1) كمپرسور: 12

2) سپراتور: 12

3) كندانسور: 12

4) رسیبل: 12

5) اواپراتور: 12

6) شیرهای فشارشكن: 12

سیكل تونل انجماد: 12

سیكل بالای صفر: 12

اهداف كارآموزی.. 12

فصل اول.. 12

انواع محصولات و نحوه تولید آن در شركت.. 12

فصل دوم. 12

تعاریف و آشنایی با اصطلاحات.. 12

فصل سوم. 12

سیستم تولید بخار (Steam Generation). 12

اجزاء مربوط به سیستم (System Components). 12

دیگ لوله آتشی (Fire tube): 12

دیگ بخار (Boilers): 12

بدنه اصلی دیگ: 12

وسایل جانبی: 12

محل و شرایط نصب دیگ: 12

سیستم هدایت سوخت: 12

آشنایی با آب و ناخالصی‌های آن (Introduction to water and to impurities): 12

مشكلات آب صنعتی (Industrial water problems): 12

منبع آب تغذیه: 12

شرایط آب تغذیه: 12

توضیح مختصری در مورد سختی‌گیرها: 12

خوردگی: 12

كنترل خوردگی: 12

1. انتخاب سوخت: 12

خوردگی ناشی از خاكستر سوخت مایع: 12

علل ایجاد عیوب در دیگ‌های بخار. 12

تشكیل رسوب: 12

لوله‌كشی عبور بخار: 12

دستورالعمل راه‌اندازی دیگ‌های بخار: 12

عملیاتی كه باید در هر شیفت انجام گیرید (برنامه روزانه): 12

برنامه هفتگی دیگ‌های بخار: 12

برنامه ماهانه: 12

برنامه فصلی: 12

روش‌های تمیزكاری: 12

خاموش كردن دیگ برای مدتی كوتاه: 12

خاموش كردن دیگ برای مدتی طولانی: 12

عیوبی كه ممكن است در سیتسم كار بوجود آید: 12

جدول شماره 1. 12

 

مقدمه

شركت كشت و صنعت گرگان، یكی از واحدهای تولید گروه دشت مرغاب (یك و یك) می‌باشد. گروه تولیدی دشت مرغاب در واقع به عنوان بنیانگذار صنعت كنسروسازی با سابقه‌ای بر یك ربع قرن در ایران است كه تولیدات آن با مارك (یك و یك) در داخل و خارج كشور توزیع می‌شد.

گروه تولیدی دشت مرغاب، با گستردگی در جنوب (شركت دشت مرغاب) و شمال (شركت كشت و صنعت گرگان) و غرب (شركت ارومدشت ارومیه) به عنوان بزرگترین صنعت تبدیلی محصولات باغی و زراعی كشور مطرح می‌باشد و علاوه بر بخش صنعتی، موسسات و واحدهای كشاورزی نیز در زیرمجموعه آن مسئولیت تامین مواد اولیه مرا بر عهده دارند.

تاریخچه:

شركت كشت و صنعت گرگان در تاریخ 21/12/1351 تاسیس و تحت شماره 340 در اداره ثبت اسناد گرگان به ثبت رسیده است و در تاریخ 7/12/1355 پروانه بهره‌برداری آن به شماره 395/40 به امضاء وزارت صنایع و كشاورزی وقت تحت عنوان كشت و صنعت صادر گردیده است و مركز اصلی آن در گرگان و فعالیت اصلی آن بر اساس ماده 3 اساسنامه عبارت است از انجام كلیه عملیات مربوط به كشت و صنعت و انجام هرگونه فعالیت‌های مربوط به تولید، تبدیل و عرضه و فروش محصولات اصلی و فرعی و همچنین بهره‌برداری از سردخانه به ظرفیت سه هزار تن است.

این واحد در مجموعه گروه تولیدی دشت مرغاب (یك و یك) كه قبل از انقلاب اسلامی متعلق  به بخش خصوصی بود، پس از پیروزی شكوهمند انقلاب اسلامی تا سال 1366 در اختیار سازمان صنایع ملی قرار داشت و در حال حاضر سهامی عام می‌باشد.

مشخصات كلی شركت كشت و صنعت گرگان:

موقعیت مكانی شركت كشت و صنعت گرگان در مسیر جاده ارتباطی مازندران ، خراسان در شهرستان گرگان با مساحت 108265 متر مربع واقع شده است كه كل مساحت زیر بنایی جهت ساختمان  وتاسیسات تولید بالغ بر16700 متر مربع بوده كه شامل بخشهای اداری، تولیدی، خدماتی، انبارهای سردخانه میباشد.

از جمله ویژگیهای منحصر به فرد شركت كشت و صنعت گرگان در منطقه و حتی در سطح كشور وجود سردخانه هایی با ظرفیتی اسمی سه هزار تن است كه در جوار سالنهایی تولیدی بوده و دارای 14 اطاق با ظرفیت 250و125 تن میباشد.

ظرفیت اسمی كشت و صنعت گرگان بالغ بر پانزده هزار تن در سال بوده كه باتولید محصولات متنوع تا بیست و پنج نوع ‍را شامل می گردد،در فصول مختلف سال صورت می پذیرد.

ساختار سازمانی شركت كشت و صنعت گرگان:

شركت سهامی خاص كشت و صنعت گرگان از نظر سازطمانی از بخشهای زیر تشكیل شده است كه در ادامه در خصوص هر بخش توضیحات مختصری به استحضار میرساند.

هیت مدیره:

        تعداد اعضای هیت مدیره پنج نفر بوده كه از میان اساتید دانشگاه، مدیران صنعتی و كارشناسان  مالی و بانكی انتخواب شده اند.

مدیر عامل:

 برابرقانون تجارت مدیریت اجرایی شركت رابه عهده دارد و در حالی حاضر مدیر عامل وقت كارشناس ارشد صنایع غذایی میباشد واز نظر اجرایی مسولیت هماهنگی و راهبری سایر بخش ها را عهده دارد.

واحد داری:

این واحد امور مربوط به برنامه ریزی و ارائه خط منشی اجرایی امور ادارب و پر سنلی شركت، نظارت بر اجرای قوانین و آئی

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

کارآموزی شیمی کاربردی -شرکت آب و فاضلاب روستایی شهرستان گنبد کاووس (گزارش کارآموزی)

سه شنبه 10 بهمن 1396
12:08
جمشید راد
دسته بندیگزارش کارآموزی
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات51
حجم فایل2.466 مگا بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

مقدمه

كمبود آب در ایران یكی از عوامل محدود كننده اصلی توسعه فعالیتهای اقتصادی در دهه های آینده به شمار می رود. متأسفانه در كشور ما هنوز استفاده مطلوب از آب به شكل یك فرهنگ جایگاه خاص خود را پیدا نكرده است، به همین جهت دستیابی به تعادل نسبی در زمینه عرضه و مصرف آب یك اصل اساسی و ضروری است كه این مهم جز با ایجاد یك نظام جامع مدیریت آب میسر نیست. مجموعه اقداماتی كه تاكنون در كشور در ارتباط با تأمین آب كشاورزی، شهری و صنعتی انجام شده، عمدتاً در زمینه مدیریت تولید و عرضه آب بوده است و كمتر توجهی به مدیریت مصرف گردیده است.

در نگرش جدید جهانی، آب كالایی اقتصادی- اجتماعی و به عنوان نیاز اولیه انسان محسوب  می شود. هر چند آب یكی از منابع تجدید شونده به شمار می رود، اما مقدار آن محدود است. با توجه به رشد جمعیت، گسترش صنعت، بالا رفتن سطح بهداشت و رفاه عمومی، سرانه منابع تجدید شونده رو به كاهش می باشد.

از آنجایی که اینجانب مدت کوتاه کارآموزی را در امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان گنبد کاووس در بخش کنترل کیفی مشغول به فعالیت بوده ام و با توجه به حجم زیاد فعالیتهای انجام شده در آن امور ترجیح دادم گزارش مربوط به فعالیت خود را ترجیحا معطوف به نحوه آزمایشات متعدد انجام گرفته در آزمایشگاه و همچنین عملکرد کلی کنترل کیفی کنم.

استاد محترم آقای احمدی گلسفیدی در گزارشی که ملاحظه می کنید سعی شده است با در نظر گرفتن نحوه عملیات اجرایی و انجام امور مربوطه در امر تصفیه آب و فاضلاب گزارش جامع و کامل ارائه شود ضمناً یک نسخه از این گزارش به تایید مسئولین گرامی آزمایشگاه تصفیه آب و فاضلاب روستایی شهرستان گنبد کاووس آقای مهندس نورتقانی و مهندس توغدری رسیده است که تشکر فراوان از آنها دارم.                                 

                                      با تشکر

                                                                                               فرشته قاری  (تابستان 88 )   

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                                       صفحه

فصل اول : آب و فاضلاب ................................................................................................................. 1

- الگوی مصرف و تلفات آب شهری......................................................................................................4

- عوامل موثر بر کاهش تقاضای آب شهری............................................................................................9

- آب صنعت..........................................................................................................................................12

- فاضلاب چیست..................................................................................................................................14

فصل دوم :آشنایی کلی با مکان کارآموزی

- بخش کنترل کیفی................................................................................................................................15

- ویژگی های فیزیکی و شیمیایی آب آشامیدنی.....................................................................................21

فصل سوم : ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته علمی کارآموزی

- آشنایی با تجهیزات آزمایشگاهی...........................................................................................................26

- آزمونهای شیمیایی................................................................................................................................31

- آزمونهای باکتریولوژیک.......................................................................................................................37

فصل چهارم : آزمون آموخته ها و نتایج و پیشنهادات

- محاسبات.............................................................................................................................................42

- نتیجه گیری..........................................................................................................................................45

 

                     
فصل اول :آب و فاضلاب

در نگرش جدید جهانی، آب كالایی اقتصادی- اجتماعی و به عنوان نیاز اولیه انسان محسوب    می شود. هرچند آب یكی از منابع تجدید شونده به شمار می رود، اما مقدارآن محدود است. با توجه به رشد جمعیت، گسترش صنعت، بالا رفتن سطح بهداشت و رفاه عمومی، سرانه منابع تجدید شونده رو به كاهش می باشد.

ایران با متوسط نزولات جوی 260 میلی متر در سال از كشورهای خشك جهان و دارای منابع آب محدود است. عواملی همچون رشد جمعیت، نیاز به غذای بیشتر، ضرورت ارتقای سطح بهداشت و رفاه اجتماعی، توسعه صنعتی و حفاظت اكوسیستمها، تقاضای آب را روز به روز بیشتر می كند. با توجه به رشد جمعیت در ایران، سرانه منابع آب تجدید شونده سالانه كه در سال 1335، 7000 مترمكعب بوده، در سال 1375 به 2000 مترمكعب كاهش یافته و پیش بینی می شود كه تا سال 1400 به حدود 800 مترمكعب كاهش یابد كه پایین تر از مرز كم آبی (1000 مترمكعب) است. با توجه به تقسیم بندی سازمان ملل متحد، در سال مزبور ایران نه تنها شرایط تنش و فشار ناشی از كمبود آب را تجربه خواهدكرد، بلكه وارد شرایط كمیابی شدید آب می گردد [1]. در سالهای خشك، از هم اكنون شاهد كمبود و بحران آب هستیم كه می تواند نه تنها خسارات اقتصادی بلكه تنش های اجتماعی- سیاسی و مخاطرات بهداشتی به بار آورد.

1

 

همانگونه كه ذكر شد، متوسط نزولات جوی كشور 260 میلی متر در سال می باشد و این مقدار كم، توزیع مكانی بسیار ناهمگن دارد. به طوری‌كه فقط 1% از مساحت ایران بارشی بیش از 1000 میلیمتر دارد، در حالی‌كه 28% از سطح كشور، بارش سالیانه كمتر از 100 میلیمتر را دارد. از 415 میلیارد مترمكعب نزولات سالانه در ایران، حدود 70% آن تبخیر می شود.

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

کارآموزی شبکه های کامپیوتری (گزارش کارآموزی)

سه شنبه 10 بهمن 1396
12:08
جمشید راد
دسته بندیگزارش کارآموزی
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات9
حجم فایل14 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

 

 

      شبکه های کامپیوتری نتیجه ی اتصالات کامپیوترهاواجزاآن است.مطابق تعریف به مجموعه ای ازچندکامپیوترمستقل یااجزاکامپبوتری که بایکدیگرارتباط داشته باشندومابین آنهاانتقال داده انجام شودیک شبکه ی کامپیوتری گویند.

1-مدل های شبکه

        دریک شبکه یک کامپیوترمی تواندهم سرویس دهنده وهم سرویس گیرنده باشد.یک سرویس دهنده کامپیوتری است که فایل های اشتراکی وهمچنین سییتم عامل شبکه-که مدیریت عملیات شبکه رابرعهده دارد-رانگهداری می کند.برای آنکه سرویس گیرنده بتواندبه سرویس دهنده دسترسی پیداکندابتداسرویس گیرنده بایداطلاعات موردنیازش راازسرویس دهنده تقاضاکندسپس سرویس دهنده اطلاعات درخواست شده رابه سرویس گیرنده ارسال خواهدکرد.

 سه مدل ازشبکه هایی که مورداستفاده قرارمی گیرند عبارتنداز:

1-شبکه ی نظیر به نظیر(گروه کاری)

2-شبکه مبتنی برسرویس دهنده

3-شبکه ی سرویس دهنده/سرویس گیرنده

:(Peer to peer) مدل شبکه ی نظیر به نظیر

         دریک شبکه نظیربه نظیرایستگاه مخصوصی جهت نگهداری فایل های اشتراکی وسیستم عامل شبکه وجودندارد.هرایستگاه می تواند به منابع سایرایستگاه هادرشبکه دسترسی پیداکند.هرایستگاه خاص می تواند هم به عنوان سرور وهم کلاینت عمل کند.دراین مدل هرکاربرخودمسولیت مدیریت وارتقادادن نرم افزارهای ایستگاه خودرابرعهده دارد.ازآنجایی که یک ایستگاه مرکزی برای مدیریت عملیات شبکه وجودندارداین مدل برای شبکه ای باکمتراز10ایستگاه به کارمی رود.

:(server-based) مدل شبکه ی مبتنی برسرویس دهنده

       دراین مدل شبکه یک کامپیوتر به عنوان سرور کلیه ی فایل هاونرم افزارهای اشتراکی نظیر واژه پردازی کامپایلرها،بانک های اطلاعاتی وسیستم عامل شبکهرادرخودنگه داری می کند.یک کاربرمی تواندبه سروردسترسی پیداکندوفایل های اشتراکی راازروی آن به ایستگاه خودمنتقل کند.هرکاربرمی تواند به منابع سرور یا منابع سایرکاربران دسترسی پیداکند.

کلیه کاربران به راحتی بایکدیگرتبادل اطلاعات کنند.

برخی ازمتداول تریت سرورها عبارتنداز:

سرویس دهنده ی پست الکترونیکی

سرویس دهنده ی چاپ

سرویس دهنده ی ارتباطی

:(client/server) مدل سرویس دهنده/سرویس گیرنده

Server-based

 

          دراین مدل یک ایستگاه درخواست انجام کارش رابهسرور می دهدوسرورپس ازاجرای وظیفه ی محوله،نتایج حاصله رابه ایستگاه درخواست کننده عودت می دهد.این مدل اشتراکی کردن اطلاعات رامدل  نامنددرمدل فوق حجم اطلاعات مباده شده شبکه،درمقایسه بامدل                       کمتراست.

2-اجزاشبکه

           یک شبکه ازچندین جزتشکیل می شود.اجزااصلی یک شبکه کامپیوتری عبارتنداز: 

1-کارت شبکه:هرکامپیوتردرشبکه به یک کارت شبکه نیازدارد.این کارت به هرایستگاه اجازه ی تبادل اطلاعات رامی دهد.

2-رسانه ی انتقال:رسانه انتقال کامپیوترهارابه یکدیگرمتصل کرده وموجب برقراری ارتباط بین کامپیوترهای یک شبکه می شود.برخی ازاین نوع رسانه ها:کابل زوج سیم به هم تابیده،کابل کواکسیال،کابل فیبرنوری.

3-سیستم عامل شبکه:سیستم عامل شبکه برروی سرور اجرامی شودوسرویس های مختلفی مانند:اجازه ی ورودبه سیستم،رمزعبور،چاپ فایل ها،مدیریت شبکه وبه اشتراک گذاشتن فایل ها وداده هارادراختیارکاربران قرارمی دهد.

3-توپولوژی شبکه

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

کارآموزی زراعت و اصلاح نباتات جهاد كشاورزی شهرستان مه‌ولایت (فیض‌آباد) (گزارش کارآموزی)

سه شنبه 10 بهمن 1396
12:07
جمشید راد
دسته بندیگزارش کارآموزی
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات17
حجم فایل282 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

بیوگرافی منطقه فیض‌آباد

بخش فیض‌آباد از توابع شهرستان تربت حیدریه در فاصله 55 كیلومتری و در جنوب غربی این شهرستان با مساحتی در حدود 3734 كیلومتر مربع معادل 373400 هكتار با طول جغرافیایی 58 درجه و 50 دقیقه و عرض جغرافیایی 34 درجه و 54 دقیقه و ارتفاع 940 متر بالاتر از سطح دریا واقع شده است. بلندترین نقطه این منطقه با 2300 متر بالاتر از سطح دریا در ارتفاعات ازغند و پست‌ترین نقطه با 100 متر بالاتر از سطح دریا در كویر نمك واقع شده است.

منطقه فیض‌آباد مه‌ولایت با دارا بودن سطح زیر كشت 37662 هكتار محصولات زراعی و باغی، 167935 واحد دامی و اشتغال بیش از 90درصد جمعیت منطقه در بخش كشاورزی، دارای رتبه‌های شاخص در تولید محصولات كشاورزی بوده كه در حقیقت آن را به یكی از قطب‌های عمده تولیدات كشاورزی استان تبدیل نموده است؛ بطوری كه با تولید بیش از 40درصد پسته خراسان با سطح زیر كشت 3500 هكتار بارور، حائز رتبه اول استان و نیز با تولید 24528 تن انار با سطح زیر كشت س1695 هكتار، رتبه دوم استان را به خود اختصاص داده است و همچنین با تولید 28000 تن گندن نسبت به سال قبل، 60درصد رشد داشت است.

 استمرار خشكسالی باعث تشدید بحران در منطقه گردیده و این در حالی است كه این منطقه واقع در حاشیه كویر متاسفانه محروم از امكانات است. در سال جاری با تمهیدات و برنامه‌ریزی انجام شده، ان‌شاءاله بیش از 193 كیلومتر از انهار سنتی كشاورزان پوشش داده خواهد شد. همچنین با توسعه اجرای سیستم‌های جدید آبیاری تحت فشار كه با آموزش‌های ترویجی انجام شده، مورد استقبال باغدارانم منطقه نیز واقع گردیده و در حال حاضر بیش از 550 هكتار از باغات منطقه در دست اقدام بوده كه تا كنون دو پروژه افتتاح و مورد استقبال مسوولین و كشاورزان واقع گردیده و در رابطه با عملیات آبخیزداری و كنترل رواناب و نیز تغذیه قنوات بند خاكی ازغند با اعتباری بالغ بر یك میلیارد ریال از 80درصد پیشرفت فیزیكی برخوردار است و در حال حاضر ترمینال ضبط پسته و 2 سالن آموزش فرآوری بهداشتی زعفران احداث شده است.

واحد صنایع و توسعه روستای

نام فعالیت                                                         تعداد

صدور جواز تاسیس                                          12

واحدهای به بهره‌برداری رسیده                      9

صدور كارت شناسایی قالیبافی                       20

بازدید از كلیه كارگاه‌های قالیبافی                 200

واحد نظام‌های بهره‌برداری

نام فعالیت                                                         میزان فعالیت

آماده‌سازی (شخم، دیسك، كولر)                   600 هكتار

اجرای آبیاری تحت فشار در باغات پسته       225 هكتار

كاركرد كمباین‌ها                                              2750 هكتار

كانال‌كشی و لوله‌گذاری                                   40 كیلومتر

تهیه و توزیع انواع كودهای شیمیایی             4500 تن

تهیه و توزیع جعبه تخم نوغان                                    450 عدد

برگزاری كلاس‌ها و كارگاه‌های آموزشی         500 نفر

واحد امور دامی

         توزیع بن غیرنقدی به همكاران در دو نوبت

         توزیع مواد غذایی به كلیه همكاران و خانواده‌ها

         اعطای وام قرض‌الحسنه معیشتی به همكاران

         اعطای وام جعاله

         اعطای وام كالاهای بادوام

         برگزاری جشن دانش‌ بین همكاران و خانواده‌ها و تقدیر از دانش‌آموزان ممتاز

         پرداخت غرامت بیمه‌های تكمیلی به همكاران در طول سال

         پرداخت كمك هزینه ازدواج و عیادت از بیماران و خانواده‌های مستمری‌بگیر

         گزارش ماموریت ماهانه واحدهای اداره در طول سال

واحد آبخیزداری

نام پروژه                                   مبلغ اعتبار        عملیات انجام شده         میزان پیشرفت

                                      (هزار ریال)        مترمكعب خاك‌ریزی                  

بند خاكی با قرقی ازغند       620000         63000                                                100%

بند خاكی خیرآباد                 45000                        21000                                                100%

بند خاكی شادمهر                 8770              4500                                      100%

بند خاكی اسكندرآباد           23000                        6000                                      50%

بند خاكی خیرآباد                 22500                        11500                                                20%

مطالعه حوزه خوشرو و چنار 3000              2800

واحد آب و خاك

كلیه فعالیت‌های واحد آب و خاك در جهت استفاده بهینه از منابع آب و خاك و افزایش و بهبود راندمان آبیاری در قالب طرح‌های زیر اجرا می‌شود:

  • Ø   آبیاری تحت فشار
  • Ø   مرمت قنوات
  • Ø   پوشش انهار و لوله‌گذاری
  • Ø   تجهیز و نوسازی اراضی
  • Ø   احداث استخرهای ذخیره آب

پروژه‌های آبیاری تحت فشار

پروژه                هكتار

اجرا شده                                                           2                      10

در حال اجرا                                                      3                      106

در مرحله حمل لوازم                                        4                      112

در مرحله ارسال پیش فاكتور به بانك                        4                      23

در مرحله عقد قرارداد بانك                            6                      242

در مرحله اجرایی                                              5                      57

 

نام فعالیت                                 سطح فعالیت               مبلغ اعتبار (ریال)

پروژه انقال آب                         2/193 كیلومتر          4678356000

بازسازی قنوات                         6 كیلومتر                   285000000

تسطیح و یكپارچه‌سازی          50 كیلومتر                 500000000

استخر ذخیره‌سازی آبیاری      5 باب                          365000000

كانال‌های انتقال آب                 21 كیلومتر                 1176000000

تجهیز و تسطیح اراضی            105 هكتار                 252000000

مرمت و بازسازی قنوات           12 رشته                     324000000

احداث استخر ذخیره آب       1 باب                          99000000

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

کارآموزی زراعت و اصلاح نباتات جهاد كشاورزی شهرستان تربت حیدریه 19 ص (فنی و مهندسی)

سه شنبه 10 بهمن 1396
12:07
جمشید راد
دسته بندیفنی و مهندسی
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات19
حجم فایل71 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

فهرست مطالب

 

تاریخچه سازمان. 4

نمودار سازمانی و تشكیلات. 4

محصولات تولیدی یا خدمات:. 5

محصولات زراعی. 5

فصل دوم. 7

بازدید 1). 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تاریخچه سازمان

اداره كشاورزی شهرستان تربت حیدریه در سال 1380 با جهاد كشاورزی ادغام شد و از محل سابق خود در خیابان سنتو به خیابان شهید رجایی منتقل شد و تحت عنوان جهاد كشاورزی شروع بكار كرد. این اداره 5 زیرمجموعه در بخش‌های كدكن، رخ، جلگه زاوه، بایك و دشتخوار دارد كه هر یك مستقلاً به كشاورزان خدمات كشاورزی ارائه می‌دهند.

نمودار سازمانی و تشكیلات

اداره مركزی شامل دو طبقه ساختمان كه در طبقه اول: واحدهای آب و خاك، بهره‌برداری، زراعت، مركزی، آبخیزداری، امور دام، باغبانی، صنایع دستی روستایی، امور پشتیبانی و در طبقه دوم: مدیریت، عقیدتی، اداره امور عمومی، خدمات، روابط عمومی، امور اداری، مالی، حقوقی، دبیرخانه و حراست قرار دارد و یك ساختمان مجزا جهت واحد حفظ نباتات كه در پشت هسته مركزی قرار دارد.

این اداره، 11 دهستان و 246 روستا با جمعیتی حدود 175155 نفر را تحت پوشش دارد. منابع آبی آن شامل 961 حلقه چاه عمیق، 932 حلقه نیمه‌عمیق و تعداد 642 رشته قنات و 311 رشته چشمه است. تعداد 8 رودخانه دائمی، 46 رودخانه فصلی، 47 آب‌بند خاكی است. مساحت حوزه آبخیز 14777 كیلومتر مربع است.

محصولات تولیدی یا خدمات:

محصولات دائمی (باغی):  به دلیل وجود تنوع آب و هوایی، ارقام مختلف محصولات دائمی (باغی) كشت می‌شود كه سطح زیر كشت 30 رقم محصول باغی بالغ بر 28930 هكتار تولید 46819 تن در سال می‌باشد.

در محصولات آلو و بادام دیم، رتبه سوم استان در سطح زیر كشت و در پسته، بادام آبی و انار، مقام اول سطح زیر كشت را داراست. باغات پسته با سطحی معادل 5148 هكتار و میزان تولید بالغ بر 5294 تن مقام اول استان را داراست كه گسترش این محصول تحول عظیمی در بخش نیمه‌خشك فیض‌آباد رخ داده است.

سطح زیر كشت انار در شهرستان، 1722 هكتار با تولید 24878 تن و متوسط عملكرد 14591 كیلوگرم در هكتار است. همچنین وسعت باغات آلو به 397 هكتار و ارقام جدید مالینگ سیب به میزان 15 هكتار می‌رسد.

محصولات زراعی

سطح زیر كشت محصولات زراعی در 40 نوع محصول زراعی آبی و دیم بالغ بر 108613 هكتار و میزان 610912 تن محصول در سال برآورد می‌گردد. در محصولات، گندم، كلزا، نخود آبی، یونجه آبی، خربزه دیم، هندوانه بذری آبی، زیره دیم و شبدر، مقام اول سطح زیر كشت و میزان تولید استان را به خود اختصاص داده است.

زعفران: این شهرستان را می‌توان سرزمین طلای سرخ نامید. اولین تولید كننده زعفران ایران با بیش از 02/51 تن در سال و بیشترین سطح زیر كشت آن 13452 هكتار كه میزان درآمد بالغ بر 132 میلیادرد ریال در سال را به خود اختصاص داده است. سطح زیر كشت گندم آبی 34560 هكتار با تولید 111244 تن گندم آبی و متوسط عملكرد 3219 كیلوگرم در هكتار با مقام دوم سطح زیر كشت در استان ارقام مختلف گندم همچون گاسكوژن، گاسپارد، سایونز، الوند، الموت، امید، قدس، روشن و فلات در این منطقه كشت می‌شود.

سطح زیر كشت پنبه، 5120 هكتار و تولید 11714 تن و عملكرد 2288 كیلو در هكتار سطح زیر كشت چغندرقند 9750 هكتار و میزان تولید 327649 تن و متوسط عملكرد 33605 كیلوگرم در هكتار.

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

کارآموزی -زراعت و اصلاح نباتات (فنی و مهندسی)

سه شنبه 10 بهمن 1396
12:07
جمشید راد
دسته بندیفنی و مهندسی
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات23
حجم فایل23 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

فهرست مندرجات

 

عناوین                                                                                          صفحه

 

ترویج و آموزش كشاورزی                                                                                    4

رابطه ترویج با تحقیق                                                                                             6

رابطه تحقیق با آموزش                                                                                          7     

كمك مروج از طریق ارتباط با محقق                                                                   8

روشها و وسایل كمك آموزشی                                                                               9

نكات ایمنی هنگام سمپاشی                                                                                    10

عوامل مؤثر در كاهش بازدهی كود و زراعت و باغبانی                                      11

هورمون Pix و كاربرد در پنبه                                                                               11

ارزش مبادله یك كیلو پنبه محلوج با سایر محصولات                                           12  

كرم قوزه پنبه                                                                                                        12

كنه پنبه                                                                                                                 13

رقم ساحل                                                                                                            14

بیماری بلاست برنج                                                                                          15

سوختگی غلاف برنج                                                                                        16

خسارت موشها به برنج                                                                                      17  

خسارت پرندگان به برنج                                                                                 17

سیاهك دروغی برنج                                                                                       18

پوسیدگی غلاف برنج                                                                                      18

پوسیدگی ساقه برنج                                                                                        19

پروانه كرم ساقه خوار برنج                                                                             19

اختلاف بین برنج و سوروف                                                                           20

پوسیدگی طوقه برنج                                                                                     20

منابع و مأخذ                                                                                                  22

 

 

 

 

 

 

ترویج و آموزش كشاورزی

بطوركلی فعالیتهای ترویجی را كه در غالب كشورهای جهان پذیرفته شده می توان به چنداصل استوار دانست:اصول اقتصادی ، اصول آموزشی و اصول اداری.

كه در اینجا بطور اجمالی به اصول آموزشی ، اشاره خواهد شد:

برای اینكه سطح میزان بیشتر خواهی در بین جامعه روستائی بالا رود، و برای اینكه اندیشه های نو و شیوه های نوین كشاورزی در روستا رواج پیدا كند و برای اینكه حس همیاری و خودیاری در روستا ها فزونی یابد و سرانجام برای اینكه بتوان به هدفهای نهائی ترویج كه همانا افزایش سطح درآمد روستائیان و رسیدن به كمال مطلوب در مظاهر مختلف زندگانی آنها دست یافت باید از لاقیدی ها و توكل داشتن روستائیان به طبیعت كاسته ، شك و تردید ها و اتكاء به غیر از میان آنها برطرف نموده و بالاخره حس همكاری و مأنوس شدن بكار های دسته جمعی را در آنها بطور شایسته ای بالا برد.یگانه عاملی كه ما را در این مسیر به مقصود می رساند ، آموزش و تعلیم همگانی روستائیان می باشد و نمی توان از آن در هیچ مرحله ای از مكان و هیچ نوع فعالیتی صرفنظر كرد.

با آگاهی به این مسئله و در كل با توجه به اینكه روستائیان بدون آموزش قادر نخواهند بود فعالیتهای فنی ، اجتماعی و اقتصادی را به طرز پسندیده ای به انجام برسانند . ترویج اساس و ركن اصلی خود را بر پایه آموزش استوار كرده است.

ترویج یك آموزش غیر رسمی است چون آموزش در ترویج وابسته به تدریس و تعلیم       مدرسه ای و با برنامه رسمی نمی باشد. ترویج آموزش است چون هدفش یاد دادن ، فهماندن و مدرن كردن مردم به روشهای بهتر می باشد . و به هیچ وجه هدفش مجبور كردن و مطیع كردن آنها نمی باشد. مروجین با روشهای ترویجی به روستائیان می آموزند كه چگونه با افزایش عملكرد ، پول بیشتری بدست آورند و در عین حال چگونه از درآمد بیشتر، استفاده مطلوب بعمل آورند.

اگر به مردم روستائی ، راه ها و روش های حل مشكلات آنها آموخته شود آنها هم می توانند تصمیم بگیرند و عاقلانه اقدام كنند ترویج به مردم یاد می دهد كه چگونه از منایع طبیعی خود استفاده كنند تا در نتیجه روشهای غیر فنی زراعی آنرا نابود نكنند ، بلكه در بهبود شرایط و استعدادهای این منابع نیز اقدام شود . رفتار ، عقاید و مختصات خانواده ، جامعه و محیط زندگی ، در زندگی فردی بسیار مؤثر است و عامل مهمی در عوض شدن رفتار ،

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

کارآموزی ریخته گری گروه صنعنتی نورد نوشهر (گزارش کارآموزی)

سه شنبه 10 بهمن 1396
12:07
جمشید راد
دسته بندیگزارش کارآموزی
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات30
حجم فایل461 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

متالورژی، علم و تکنولوژی استفاده از فلزات است. متالورژی، به عنوان یک فن از زمانهای قدیم وجود داشته است. انسانهای گذشته بسیاری از فلزات موجود در طبیعت را می شناختند و به کار می بردند. 3500 سال قبل از میلاد از طلا برای ساختن زیورآلات، بشقاب و ظروف استفاده میشده است. فن گدازش، پالایش و شکل دادن فلزات توسط مصریان و چینی ها بسیار تکامل یافت. مصریان قدیم می دانستند چگونه آهن را از سنگ آهن جدا کنند و می دانستند که فولاد سختی پذیر است. اما استفاده از آهن تا سال 1000 قبل از میلاد رایج نشده بود. استفاده از آهن نزد مردم عهد باستان متداول نبود و آنها استفاده از طلا، نقره و مس و برنج را ترجیح می دادند.

عموما در قرون وسطی علم کار بر روی فلزات مستقیما از استاد به شاگرد منتقل می شد و در نتیجه بسیاری از فرآیندها با خرافات می آمیخت. در مورد فرآیندهای متالورزیکی بسیار کم نوشته شده بود تا اینکه برنیگوچیو کتاب پیوتکنیا را در سال 1540 و به دنبال آن کتاب دِرِ متالورژیکا را در سال 1556 منتشر کرد. طی سال های متمادی توسط مردمی که در تقلید جنس و ساتار فولاد دمشق می کوشیدند، اطلاعات بسیاری به علم افزوده شد.

تا آغاز آخرین ربع قرن نوزدهم، اغلب تحقیقات در مورد ساختار فلز با چشم غیرمسلح و به طور سطحی صورت می گرفت. علم ساختار فلزها تقریبا وجود نداشت. در این میان، نیاز به وجود افرادی که سابقه ی علمی انها بیشتر از سابقه علمی و تجربی شان بود، احساس می شد.

بعدها در سال 1922 با کشف روشهای پراش اشعه X و مکانیک موجی، آگاهی های بیشتری درباره ی ساختار و خواص فلزها حاصل شد.

متالورژی حقیقتاً علم مستقلی نیست، زیرا بسیاری از مفاهیم اساسی آن از فییک، شیمی و بلورشناسی مشتق می شود. متخصصان متالورژی به طور فزآینده ای در تکنولوؤی جدید اهمیت پیدا کرده اند. سال ها پیش بخش عمده ی قطعات فولادی از فولاد کم کربن ارزان قیمت تهیه می شد که به سهولت ماشینکاری و ساخته می شد. عملیات گرمایی به طور عمده ای برای ابزار به کار برده می شد. طراحان قادر نبودند غیریکنواختی ساختاری، عیوب سطحی و غیره را به حساب بیاورند و کار درست آن بود که ضریب ایمنی بزرگ استفاده کنند. در نتیجه، ماشینها بسیار سنگین تر از حد لازم بودند و وزن زیاد نشانه ای از مرغوبیت محسوب مس شد. این وضع تا حدودی تا سالهای اخیر نیز اثر خود را حفظ کرده بود، اما با هدایت صنایع هواپیمایی و خودروسازی کم کم برطرف می شود. این صنایع بر اهمیت نسبت استحکام به وزن در طراحی خوب تأکید می کردند و این تأکید ، به ایجاد آلیاژهای جدید سبک و پراستحکام منجر شد]1[.

 

 

 
  

 

 


دسته بندی رشته های متالورژی

 

متالورژی استخراجی یا فرآیندی که علم به دست آوردن فلز از کانه است و معدن کاری، تغلیظ استخراج و پالایش فلزها و آلیاژها را در برمی گیرد؛

متالورژی فیزیکی؛ علمی که با مشخصه های فیزیکی و مکانیکی فلزها و آلیاژها سر و کار دارد. در این رشته خواص فلزها و آلیاژها، که 3 متغیر زیر بر آنها اثر می گذارند، بررسی می شود:

الف. ترکیب شیمیایی– اجزای شیمیایی آلیاژ؛

ب. عملیات مکانیکی– هر عملیاتی که سبب تغییر شکل فلز می شود مانند نورد(Rolling)، کشش (Drawing)، شکل دادن یا ماشینکاری؛

ج. عملیات گرمایی – اثر دما و آهنگ گرم یا سردکردن.

 

 

 

 

 

مفاهیم اساسی در شکل دهی فلزات

 

هدف اصلی از عملیات شکل دهی فلز، ایجاد تغییر شکل مطلوب است. در این راستا، برای رسیدن به تغییر شکل مطلوب و همراه با خواص مورد نظر ما، باید دو نکته ی مهم مورد توجه قرار گیرند:

 

v      نیروهای لازم برای شکل دهی فلزات؛

v      خواص لازم برای شکل دهی ماده ای که مورد تغییر شکل قرار می گیرد.

 

همان طور که می دانیم، خواص ماده، بر فرآیند شکل دهی تأثیر می گذارد و بهینه سازی آن برای تغییر شکل حائز اهمیت است. اگرچه موضوعاتی چون سایش، انتقال حرارت و طراحی مکانیکی، دارای اهمیت هستند، اما در اینجا، رابطه متقابل بین ابزار و فلز در حین تغییر شکل پلاستیک و همچنین روابط متقابل بین فرآیند تغییر شکل (در اینجا نورد) و فلز مورد نظر اهمیت بیشتری دارد.

هنگامی که ماده ای تحت تنشی کمتر از حد کشسان قرار گیرد، تغییر شکل یا کرنش حاصل، گذرا خواهد بود و با حذف تنش قطعه به تدریج ابعاد اولیه ی خود را باز می یابد، اما با واردکردن تنش بیش از حد کشسان، ماده تغییر شکل مومسان یا دائمی می دهد و قطعه به شکل اولیه باز نمی گردد، مگر با صرف نیرو.

شاید شکل پذیری فلز، برجسته ترین مشخصه ی آن در مقایسه با دیگر مواد باشد. کلیه عملیات شکل دهی همچون پرسکاری، ورق کشی، نورد، آهنگری، کشش و اکستروژن مستلزم تغییر شکل مومسان اند. عملیات مختلف ماشینکاری نظیر تراشکاری، برشکاری و سوراخکاری نیز با تغییر شکل مومسان همراه است.

رفتار فلز تحت تغییر شکل مومسان و مکانیسمی که توسط آن این تغییرات روی میدهد، در تکمیل عملیات فلزکاری اهمیت اساسی دارد.

با بررسی رفتار یک تک بلور تنش یافته، اطلاعات زیادی در مورد مکانیسم تغییر شکل به دست می آید که می توان آن را در مورد مواد چندبلوری نعمیم داد. تغییر شکل مومسان با لغزش، دوقلویی شدن یا ترکیبی از این دو روش انجام می شود.

 

 
  

 

 


مکانیزم های تغییر شکل

 

ü    مکانیزم لغزش در تغییر شکل 

 

دو بخش بلور در دو طرف یک صفحه ی لغزش در جهات مخالف هم حرکت می کنند و با رسیدن به حالتی که اتمها تقریبا در حالت موازنه اند، توقف می کنند، به طوری که تغییر جهت گیری شبکه بسیار اندک است. بنابراین شکل خارجی بلور بدون تخریب آن تغییر می کند. بررسی با روشهای حساس پرتو X نشان می دهد که بعد از تغییر، مقداری خمش یا چرخش در صفحه های شبکه پدید آمده است و اتمها کاملا در موقعیت عادی خود قرار ندارند.

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->
صفحه قبل 1 ... 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887 888 889 890 891 892 893 894 895 896 897 898 899 900 901 902 903 904 905 906 907 908 909 910 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 922 923 924 925 926 927 928 929 930 931 932 933 934 935 936 937 938 939 940 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 951 952 953 954 955 956 957 958 959 960 961 962 963 964 965 966 967 968 969 970 971 972 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 991 992 993 994 995 996 997 998 999 1000 1001 1002 1003 1004 1005 1006 1007 1008 1009 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 1023 1024 1025 1026 1027 1028 1029 1030 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 1051 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 1059 1060 1061 1062 1063 1064 1065 1066 1067 1068 1069 1070 1071 1072 1073 1074 1075 1076 1077 1078 1079 1080 1081 1082 1083 1084 1085 1086 1087 1088 1089 1090 1091 1092 1093 1094 1095 1096 1097 1098 1099 1100 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 1118 1119 1120 1121 1122 1123 1124 1125 1126 1127 1128 1129 1130 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 1141 1142 1143 1144 1145 1146 1147 1148 1149 1150 1151 1152 1153 1154 1155 1156 1157 1158 1159 1160 1161 1162 1163 1164 1165 1166 1167 1168 1169 1170 1171 1172 1173 1174 1175 1176 1177 1178 1179 1180 1181 1182 1183 1184 1185 1186 1187 1188 1189 1190 1191 1192 1193 1194 1195 1196 1197 1198 1199 1200 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 1211 1212 1213 1214 1215 1216 1217 1218 1219 1220 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 1231 1232 1233 1234 1235 1236 1237 1238 1239 1240 1241 1242 1243 1244 1245 1246 1247 1248 1249 1250 1251 1252 1253 1254 1255 1256 1257 1258 1259 1260 1261 1262 1263 1264 1265 1266 1267 1268 1269 1270 1271 1272 1273 1274 1275 1276 1277 1278 1279 1280 1281 1282 1283 1284 1285 1286 1287 1288 1289 1290 1291 1292 1293 1294 1295 1296 1297 1298 1299 1300 1301 1302 1303 1304 1305 1306 1307 1308 1309 1310 1311 1312 1313 1314 1315 1316 1317 1318 1319 1320 1321 1322 1323 1324 1325 1326 1327 1328 1329 1330 1331 1332 1333 1334 1335 1336 1337 1338 1339 1340 1341 1342 1343 1344 1345 1346 1347 1348 1349 1350 1351 1352 1353 1354 1355 1356 1357 1358 1359 1360 1361 1362 1363 1364 1365 1366 1367 1368 1369 1370 1371 1372 1373 1374 1375 1376 1377 1378 1379 1380 1381 1382 1383 1384 1385 1386 1387 1388 1389 1390 1391 1392 1393 1394 1395 1396 1397 1398 1399 1400 1401 1402 1403 1404 1405 1406 1407 1408 1409 1410 1411 1412 1413 1414 1415 1416 1417 1418 1419 1420 1421 1422 1423 1424 1425 1426 1427 1428 1429 1430 1431 1432 1433 1434 1435 1436 1437 1438 1439 1440 1441 1442 1443 1444 1445 1446 1447 1448 1449 1450 1451 1452 1453 1454 1455 1456 1457 1458 1459 1460 1461 1462 1463 1464 1465 1466 1467 1468 1469 1470 1471 1472 1473 1474 1475 1476 1477 1478 1479 1480 1481 1482 1483 1484 1485 1486 1487 1488 1489 1490 1491 1492 1493 1494 1495 1496 1497 1498 1499 1500 1501 1502 1503 1504 1505 1506 1507 1508 1509 1510 1511 1512 1513 1514 1515 1516 1517 1518 1519 1520 1521 1522 1523 1524 1525 1526 1527 1528 1529 1530 1531 1532 1533 1534 1535 1536 1537 1538 1539 1540 1541 1542 1543 1544 1545 1546 1547 1548 1549 1550 1551 1552 1553 1554 1555 1556 1557 1558 1559 1560 1561 1562 1563 1564 1565 1566 1567 1568 1569 1570 1571 1572 1573 1574 1575 1576 1577 1578 1579 1580 1581 1582 1583 1584 1585 1586 1587 1588 1589 1590 1591 1592 1593 1594 1595 1596 1597 1598 1599 1600 1601 1602 1603 1604 1605 1606 1607 1608 1609 1610 1611 1612 1613 1614 1615 1616 1617 1618 1619 1620 1621 1622 1623 1624 1625 1626 1627 1628 1629 1630 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 1641 1642 1643 1644 1645 1646 1647 1648 1649 1650 1651 1652 1653 1654 1655 1656 1657 1658 1659 1660 1661 1662 1663 1664 1665 1666 1667 1668 1669 1670 1671 1672 1673 1674 1675 1676 1677 1678 1679 1680 1681 1682 1683 1684 1685 1686 1687 1688 1689 1690 1691 1692 1693 1694 1695 1696 1697 1698 1699 1700 1701 1702 1703 1704 1705 1706 1707 1708 1709 1710 1711 1712 1713 1714 1715 1716 1717 1718 1719 1720 1721 1722 1723 1724 1725 1726 1727 1728 1729 1730 1731 1732 1733 1734 1735 1736 1737 1738 1739 1740 1741 1742 1743 1744 1745 1746 1747 1748 1749 1750 1751 1752 1753 1754 1755 1756 1757 1758 1759 1760 1761 1762 1763 1764 1765 1766 1767 1768 1769 1770 1771 1772 1773 1774 1775 1776 1777 1778 1779 1780 1781 1782 1783 1784 1785 1786 1787 1788 1789 1790 1791 1792 1793 1794 1795 1796 1797 1798 1799 1800 1801 1802 1803 1804 1805 1806 1807 1808 1809 1810 1811 1812 1813 1814 1815 1816 1817 1818 1819 1820 1821 1822 1823 1824 1825 1826 1827 1828 1829 1830 1831 1832 1833 1834 1835 1836 1837 1838 1839 1840 1841 1842 1843 1844 1845 1846 1847 1848 1849 1850 1851 1852 1853 1854 1855 1856 1857 1858 1859 1860 1861 1862 1863 1864 1865 1866 1867 1868 1869 1870 1871 1872 1873 1874 1875 1876 1877 1878 1879 1880 1881 1882 1883 1884 1885 1886 1887 1888 1889 1890 1891 1892 1893 1894 1895 1896 1897 1898 1899 1900 1901 1902 1903 1904 1905 1906 1907 1908 1909 1910 1911 1912 1913 1914 1915 1916 1917 1918 1919 1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939 1940 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 2031 2032 2033 2034 2035 2036 2037 2038 2039 2040 2041 2042 2043 2044 2045 2046 2047 2048 2049 2050 2051 2052 2053 2054 2055 2056 2057 2058 2059 2060 2061 2062 2063 2064 2065 2066 2067 2068 2069 2070 2071 2072 2073 2074 2075 2076 2077 2078 2079 2080 2081 2082 2083 2084 2085 2086 2087 2088 2089 2090 2091 2092 2093 2094 2095 2096 2097 2098 2099 2100 2101 2102 2103 2104 2105 2106 2107 2108 2109 2110 2111 2112 2113 2114 2115 2116 2117 2118 2119 2120 2121 2122 2123 2124 2125 2126 2127 2128 2129 2130 2131 2132 2133 2134 2135 2136 2137 2138 2139 2140 2141 2142 2143 2144 2145 2146 2147 2148 2149 2150 2151 2152 2153 2154 2155 2156 2157 2158 2159 2160 2161 2162 2163 2164 2165 2166 2167 2168 2169 2170 2171 2172 2173 2174 2175 2176 2177 2178 2179 2180 2181 2182 2183 2184 2185 2186 2187 2188 2189 2190 2191 2192 2193 2194 2195 2196 2197 2198 2199 2200 2201 2202 2203 2204 2205 2206 2207 2208 2209 2210 2211 2212 2213 2214 2215 2216 2217 2218 2219 2220 2221 2222 2223 2224 2225 2226 2227 2228 2229 2230 2231 2232 2233 2234 2235 2236 2237 2238 2239 2240 2241 2242 2243 2244 2245 2246 2247 2248 2249 2250 2251 2252 2253 2254 2255 2256 2257 2258 2259 2260 2261 2262 2263 2264 2265 2266 2267 2268 2269 2270 2271 2272 2273 2274 2275 2276 2277 2278 2279 2280 2281 2282 2283 2284 2285 2286 2287 2288 2289 2290 2291 2292 2293 2294 2295 2296 2297 2298 2299 2300 2301 2302 2303 2304 2305 2306 2307 2308 2309 2310 2311 2312 2313 2314 2315 2316 2317 2318 2319 2320 2321 صفحه بعد
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به ایران دانلود است. || طراح قالب bestblog.ir